By mystery guest point of view
Hallo lieve ilse en mathieu fans, hier de mystery guest vanuit Battambang (Cambodja).
Ik dacht ik geef jullie even een verslagje van hoe het met ons Peuk en Ilske gaat! Ik mag nu al drie dagen met ze mee en wat een avontuur is het, hierbij een kort verslag!
Mijn aankomst in Siem Reap was natuurlijk heerlijk, incl een bordje ‘Welcome Joske' kan dat ook haast niet missen. Om maar meteen kennis te maken ben ik met rugzak en al in een tuk-tuk gezet en met een lekkere regenbui over ons heen, kon mijn geluk niet op! Ze hadden een gezellig 3 persoonkamertje in een prima hostel geregeld. Natuurlijk die avond onder het genot van het biertje bijgekletst, roddels en floddels uitgewisseld en nog meer gekletst, curry uit een kokosnoot gegeten (nee....niet met blote billen) en nog meer gekletst.
Na een lekker nachtje slapen moesten we vroeg weer op want er stond een fietstocht op de planning. De opbrengst van de bijdrage van de fietstocht kwam ten gunste van het PURE project. De fietstocht was ongeveer 17 km en werd begeleid door een gids uit de plaatselijk dorpje. Hup wij op de fiets, tas in het mandje voorop en gaan! Al rijdend gingen we steeds meer van de stad vandaan en kwamen we op langs prachtige rijstvelden, vijvers met lotus bloemen, waterbuffels, koeien op de weg, en veel kleine hutjes met rieten daken. De weg (lees zandpad) was hier en daar wat hobbelig (goed voor de cellulites.........) en hier en daar een plas water die ontweken moest worden. Hoe verder we echter gingen, hoe meer water en op de weg (lees zandpad) lag en uiteindelijk hoe minder zand er nog zichtbaar was. Onze knettergezellige citybikes incl mandje trokken dat niet zo goed meer en de banden en spatborden zaten vol modder wat fietsen onmogelijk maakte. Ok, geen probleem dan maar lopen.........maar na drie keer een vaccuum gezogen slipper op blote voeten verder, was ook niet zo;n succes. Maar creatief als Ilse en Peuk zijn geworden, niet voor een gat te vangen die twee. De fiets ging om de kilometer even de sloot in om de modder eraf te spoelen!
Tijdens onze fenomenale fietstocht hadden we ook wat geplande en ongeplande tussen poses. De eerste was een bezoek aan de plaatselijke markt, de tweede een massage in een boomstamhutje met glazen potjes (heel bizar, te lang verhaal om uit te leggen maar we hebben allemaal 2 blauwe stippen op ons rug (en ja dat trekt nog weg over 4 weken :-). Vervolgens kwamen we langs een rijstveld waar ze aan het planten waren en die mevrouw riep super enthousiast of we niet wilde helpen, dus hup wij niet te flauw 60gr rijst verbouwd en uiteindelijk een overheerlijke lunch gegeten in de tuin bij plaatselijke bevolking. Kortom een megaervaring!
Volgende dag weer vroeg op en met de tuk-tuk naar de tempels van Angkor geweest (check onze foto's en wikipedia). Dat is echt zoooo groot en zoooo ontzettend bijzonder! Mathieu was die dag mij en Ilse's persoonlijke gids wat erg grappig was, maar ook heel leerzaam! Ik kan hier niets anders van zeggen dat het fantastisch was! S Avonds lekker op de markt gegeten en vanmorgen vroeg opgestaan om met de bus naar Battambang te gaan! Lekker hostel gevonden en wederom heerlijk gegeten en bijgekletst onder het genot van een biertje/wijntje. We liggen nu moe maar voldaan in onze drie persoons kamer, met over ons heen een was lijn gespannen waar de onderbroeken, t shits en broeken hangen te drogen! Ook het leven van een backpacker is hard werken..........
Nog even wat belangrijks;
Want ja, ondertussen zijn het ervaren backpackers die toch wat vreemde gewoontes hebben ontwikkeld waar ik jullie even over moet inlichten! Zodat jullie ze kunnen opvangen en ondersteunen als ze weer thuis zijn. Ik denk namelijk dat de caissière bij de Albert Heijn vast ingelicht moet worden over de afding kwaliteiten van deze twee........want zelf voor omgerekend 10 eurocent spelen ze hard to get. Een bijkomend voordeel zal zijn dat ze een goedkope water rekening zullen hebben, koud douchen is hier heel normaal (en ik moet toegeven het valt niet tegen). Prijzen zijn echt bizar hier, ik ben constant zwaar verbaast over de absurtheid van prijzen (6 dollar voor onze hotel kamer!!) Daarom vermoed ik dat ze begeleiding nodig hebben als ze in New Zealand aankomen. .........
Anyway, volgens mij gaat het fantastisch met ze en genieten ze van het goede leven, waar ik nog 3 nachtjes van mee mag genieten! Bedank!!! X Jo
PS: Ilse en ik gaan morgen naar Cambodjaanse kookcursus! We gaan eerst naar de markt om de ingrediënten voor de Beef Laklou, Fish Amoc (baked fish with lemon gras and curry) en chickensoup te halen en vervolgens de geheimen van de kok te weten te komen! (Ilse heeft geen idee waar ze aan begint, het enige wat ik in de keuken kan is een leuke short bij mijn outfit matchen). Mathieu gaat lekker bijkomen van de Cambodjaanse pool kampioenschappen die hij in Siem Reap heeft gewonnen!!
Volg jullie al een hele tijd. Wat een prachtige dingen maken jullie mee. Teveel om te onthouden.
Leuk, Joos dat je je broertje en Ilse weer eens kan zien en fijn dat je dit mee mag maken.
Nou moet je nog terug om de rijst te oogsten!
Geniet nog volop allemaal.
Groetjes, Jacqueline
Het is al genieten om jullie verhalen te lezen, dus kan me voorstellen dat t daar nog indrukwekkender is dan wij lezen. Goed op letten bij de kook cursus, krijg al honger als ik t lees....ik hoop dat we er een keer van mogen proeven als jullie allemaal weer terug zijn. Lijkt me leuk om t met zn allen te maken. Genieten met zn 3 tjes, dikke kus van ons. XXXX
Ha Ilse en Mathieu, wij hier maar zeike over een beetje regen, da's niks vergeleken wat jullie daro tegenkomt. Geweldig om jullie van deze kant te kunnen volgen, 't gaat jullie goed, succes enne veul leut samen.Ouddoe