De eerste dagen in Sydney
Na een super-de-luxe vlucht van Auckland naar Australië (goedkoopste ticket , maar goede films, rode wijn en gestoomde zalm) zijn we inmiddels geland in Sydney. Wat een fijne stad om te zijn... en we zullen hier nog wel wat tijd gaan doorbrengen. Helaas nog geen koala's en kangaroes gezien... maar we hebben natuurlijk al wel het een en ander meegemaakt en dat willen we jullie, onze trouwe lezers, niet onthouden.
We hebben een week 'gelogeerd' bij Jim en Anu, een workaway adres. Dat was een beetje anders dan wat we tot nu toe gewend waren (werken in een shampoofabriek, een one-way monoloog van Jim en continu werkopdrachten van Anu). Maar uiteindelijk was het best prima bij hun thuis doordat ook de Engelse wereldreizigers Jim en Abby daar verbleven. Was erg gezellig en zij blijven ook een tijdje rond Sydney hangen dus die zullen we nog wel wat vaker zien. Onder andere heeft Ilse aankomende vrijdag een date met Abby om naar de FindersKeepersmarket te gaan (voor de handwerkers onder ons: www.thefinderskeepers.com).
Ook hebben we deze week koffie gedronken, geluncht, gedineerd en biertjes genuttigd met Giorgios en Kristel. Was gezellig om even bij te kletsen... zij zijn 3 maanden aan het reizen in New Zeeland, Australië en Frans Polonesie... dus we konden lekker onze ervaringen uitwisselen.
We zijn ook nog een dagje naar Cockatoo Island gegaan (is in de haven van Sydney) waar een street art expositie was. Het eiland op zich was al heel indrukwekkend, het was een oude verlaten scheepswerf alias gevangenis. Je had er onder andere van die gigantische ruimtes als bij de Bergen op Zoomse ‘Zeeland'.... En dan overal interessante urban art... oh, als de gemeente Bergen op Zoom toch eens wat meer geld had dan zouden wij wel weten wat we met de Zeeland aanmoesten.
Vervolgens zijn we verhuisd naar Campelltown (een wijk van Sydney) en verblijven we nu in een megavilla waar we weer wat klusjes doen in ruil voor een slaapkamer en eten. Erg aardige mensen met twee super leuke zoontjes en verder veel kippen met kuikentjes, alpaca's (een soort lama's), cavia's en honden. Onze opdracht hier is om de schuur op te ruimen. Mathieu is dus lekker aan de slag met fietsophangsystemen, het in elkaar zetten van kastjes, het recht maken van kromme planken en dat soort dingen. Ilse is voornamelijk vuiltjes aan het plukken met haar i-pod op... niet ideaal maar zo krijg je wel een lekkere teint.
Dat workaway bevalt ons heel erg goed, maar het zal ook weer lekker zijn om weer met z'n tweeën op pad te kunnen. We hebben voor Australie geen workaway afspraken meer staan... misschien is het wel grappig om het in China ook te proberen als dat lukt!
Mathieu heeft het voor elkaar gekregen om dit weekend mee te kunnen racen met een zeilteam... 2 dagen hard gezeild (eindelijk weer) voor de kust van Sydney. De prachtige kliffen langs de kust zorgen voor mooie taferelen. Zaterdag een offshore race gevaren en zondags 3 korte races. Resultaat: Een goed gekleurde Mathieu, 4 dolfijnen voor de boeg, een hoop met zon, 30 knopen wind en een eerste plek in de regatta. Niet verkeerd zo'n eerste weekendje zeilen. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen voor volgend weekend. Dan een 65 mijl offshore wedstrijd.
Hierdoor waren we voor het eerst in deze 6 maanden langer dan 10 minuten (als een van de twee moest douchen of zo) gescheiden. Ilse bleef namelijk lekker in de villa. Kroelen met de alpaca's, een zieke kip verzorgen (die kip moet om de 2 uur oogdruppels hebben, niet echt een makkelijke klus) en appeltaart bakken.
Plannen voor de komende anderhalve maand hebben we nog niet echt. Donderdag verlaten we de villa en checken we in in een hostel in Sydney... we willen nog richting Brisbane reizen en uiteindelijk vliegen we vanaf Melbourne... maar nog niks concreets eigenlijk, alles hangt af van de zeilmogelijkheden van Mathieu. Maar we houden jullie op de hoogte!
De samenvatting:
- Ilse is verliefd op kippen. Zodra ze een tuintje heeft zet ze ze op haar verlanglijst.
- Het is hier bloedje heet.. Kerst vieren in hoog zomer zal wel raar zijn.
- In Nederland heerst er een gigantische babygolf... we zijn benieuwd naar alle nieuwe babietjes als we terug komen.
Nou dat klinkt allemaal weer reuze
En mij lijkt het ook vreemd om rond een kerstboom te zitten in je korte broek
Zingend over sneeuw en arrensleeën en dergelijke
Ilse en Mathieu, hoi
Veel van jullie verhalen moet ik nog lezen, maar ik heb al wel de foto's bekeken. Het is ongelooflijk wat jullie allemaal zien en meemaken. (Ik zou weer bijna jong willen zijn!!!!!!!) Ga je tzt een boek uitgeven? Aukje heeft over haar ervaringen een boek geschreven en dat is de moeite waard.
Veel groeten van ons en ik blijf je volgen.
Dimphy.
ilse en Mathieu mooi zeg ben wel jaloers op jullie .
Groeten uit ons Bergen ....